Пристрій стаціонарного печі
Середа, 07.12.2016, 17:29
Головна » 2015 » Квітень » 24 » Пристрій стаціонарного печі

Пристрій стаціонарного печі

Раді бачити вас на нашому сайті присвяченому ремонту та будівництву!

Пристрій стаціонарного печі на ділянці

Для власників приватних будинків актуальним є питання пристрою стаціонарної печі на ділянці. Адже це дозволяє проводити пікніки, насолоджуватися ароматними та смачними стравами начебто запечених з картоплею свинячих реберець. Але як влаштувати стаціонарний вуличний вогнище? Зробити це не так складно, як здається на перший погляд. При бажанні навіть можна перетворити його на повноцінний кухонний центр, хоча для кухні вам більше знадобиться газові двоконтурні котли, знайти які можна, відвідавши сайт gidotopleniya.ru.

Для пікніків і барбекю використовується різне обладнання, яке відрізняється нюансами роботи та особливостями конструкції. Але є в них і загальні риси. Так, будь-який стаціонарний осередок складається з підстави, топкової камери (її також називають топливником), пірамідального димосборніка і, природно, димової труби. В якості палива для такого вогнища використовується деревне вугілля або дрова.

Найбільшою популярністю у наших умовах користується вогнище-барбекю так званої європейської конструкції. В такому вогнищі в нижній частині основи є поглиблення для зберігання дров. В топковій камері встановлюється мангал або підставка для чугунка, виконані з якісної сталі. Над мангалом розвішують решітки і шампури. Димозбірник з трубою монтується зверху конструкції - це створює хорошу тягу і допомагає швидко відвести дим і кіптява від готуються продуктів.

Існують і більш прості варіанти конструкції. У такому разі горнило вогнища треба робити без димового короба, але максимально відкритим. Однак тоді влаштовувати таку піч потрібно подалі від будинку і в безветренном куточку.

Для виготовлення печі-барекю використовують самі різні матеріали. Головна вимога - це стійкість до високих температур. Цим умовам відповідають камінь, повнотіла цегла, пінобетон, навіть високоміцна листова сталь. Хоча саму топкову камеру зазвичай викладають з шамотної цегли, поставленого на глинопісчаний розчин. Це стосується і внутрішньої поверхні труби і димозбірника. Між топкової камерою і стінками печі зазвичай залишається простір, який заповнюється шаром каолінової вати (його товщина складає 5 мм). Це необхідно для того, щоб захистити зовнішні елементи конструкції від впливу відкритого вогню.

Недолік у такій печі тільки один - цей осередок погано утримує тепло. І тому він не підходить для випічки хліба або приготування страв східної кухні. Для цієї мети знадобиться піч іншої конструкції.



Категорія: Різне | Переглядів: 177 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
приєднуйтесь
Календар
Пошук по сайту
Наше опитування
Що для Вас найбільш важливо при проведенні ремонту ?
Всего ответов: 213
Статистика
Людей на сайті онлайн: 2
Шукають інформацію 2
Реєстрованих 0