Як вибрати м'ясо курки
Неділя, 11.12.2016, 01:21
Головна » 2013 » Грудень » 18 » Як вибрати м'ясо курки

Як вибрати м'ясо курки

Раді бачити вас на нашому сайті присвяченому ремонту та будівництву!

Курятина - це дієтичне біле м'ясо птиці. Як і будь-яке м'ясо, курятина багата білками тваринного походження, але на відміну від інших видів у м'ясі курки міститься більше калію і фосфору. Найбільш корисним вважається м'ясо курчати і грудинка. Шкіра, крім крилець, містить у великій кількості жири, тому для дієтичного харчування її не застосовують.

Як виглядає якісне м'ясо курки

Існує два сорти курятини: суповий і м'ясо курчати бройлера. Перш ніж купити м'ясо курки, визначитеся який сорт вам потрібен. Дієтичної вважається супова курка. Її м'ясо жорстке, більш темного кольору і підходить для бульйонів і гасіння. М'ясо курчати можна застосовувати при дієтичному харчуванні тільки якщо це екологічно чистий продукт, дуже молоде курча і тільки грудинку.

Бройлерна тушка більш жирна, має блідо-рожевий колір і дуже ніжне м'ясо. Куриная продукция оптом підходить для смаження шашликів та приготуванні в духовці або на рожні. До речі, курятина супова містить більше заліза, ніж бройлерна. М'ясо курки несучки більш багате вітамінами та іншими корисними речовинами. Самим ніжним є м'ясо курчати.

У будь-якому випадку куряче м'ясо не повинно мати:

  • неприємний запах;
  • обвітрені місця;
  • місця зі зміненим кольором м'яса;
  • синці, переломи кісток, пошкодження шкіри;
  • кров.

Як виглядає неякісне м'ясо курки

  • Липкий наліт на курці говорить про те, що її годували антибіотиками або вона була хвора.
  • Тушка охолоджена зі строком більше п'яти днів, оброблена консервантами.
  • Наявність пір'я на тушці говорить про поганому санітарному стані на птахофабриці.
  • Непропорційне тіло птиці говорить про те, що її годували або анаболіками або гормонами.
  • Липка шкіра, тьмяний дзьоб і поганий запах говорять про те, що товар має вже не першу свіжість.

Як перевірити якість м'яса курки

М'ясо курки не повинно мати жодних сторонніх запахів, бути однорідного кольору, пружним і не обвітреним. На тушці не повинно бути синців, плям, переламаних кісток, неочищених пір'я, крові і опуклих кровоносних судин. Шкіра повинна бути чистою, цілісної, білого або жовтого кольору з дрібними прожилками капілярів. При чому, молода курочка має білий колір шкіри, а стара і несучка - жовтий. При натисканні пальцем на тушку, ямка від пальця повинна швидко вирівнятися, тобто м'ясо повинне бути пружним.

Жовтуватий відтінок жиру, каже, що курка харчувалася в основному зернами і у великій мірі кукурудзою. Як правило, таке буває у домашньої птиці. У молодої курки грудна кістка еластична, а у старої окостеневшая і незламна. Шпори у молодого півня у вигляді невеликих м'яких горбків, а у старого півня - окостенілі великі відростки від 2 см і більше.

Якщо вирішили придбати м'ясо курки в магазині, то зверніть увагу, щоб упаковка була герметично закритою, без пошкодження з написом дати терміну придатності, ГОСТ, номер державного ветлікаря з написом «перевірено Госветнадзором», сортом курятини і назвою птахофабрики. Якщо курка упакована в пакет, то повинна бути пломба. Краще всього купувати охолоджену курятину, так як в ній менше води. За стандартами в замороженому м'ясі курчати або курки не повинно бути рідини більше 4%, але дуже часто недобросовісні виробники додають вологи до 20%. Більш того, це може бути не просто вода, а багатий каррагинаном розсіл, який необхідний для утримання в тушці більшої кількості рідини.





Категорія: Огляди корисних сайтів | Переглядів: 901 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
приєднуйтесь
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук по сайту
Наше опитування
Що для Вас найбільш важливо при проведенні ремонту ?
Всего ответов: 213
Статистика
Людей на сайті онлайн: 1
Шукають інформацію 1
Реєстрованих 0